• Rebecca Wallin

    Min berättelse, min resa, mitt liv.

VEM JAG ÄR

En betraktare. En kreatör. En uttryckare. Ständigt uppkopplad för att se det lilla. Det stora. Blicken. Vinkeln. Andetaget emellan. Går det att fånga? Jag tycker det. Jag fångar. Jag njuter. Jag förundras. Av livet. Livet som ger och som tar. Livet som är allt vi har och ändå bara början . Jag lever för kärlek. För glädje. För tacksamhet. Jag försöker alltid vara i min styrka. En av mina styrkor är att berätta. Berätta i bilder och med fragmentariska meningar.

Jag vill berätta min historia. Din historia. Er historia.

HUR JAG JOBBAR

Berättandet. Som fotograf, skribent och kreatör på kontot @rebeccawallin.se . Där vill jag dela med mig av mina erfarenheter både härliga som svåra. Jag vill öppna ögon och hjärtan, skapa en möjlighet att fundera på saker som berör. Med en förkärlek till det befintliga ljuset, och ett kort skärpedjup genom min kameralins. Jag utgår från Österlen och jobbar mot kunder i hela världen.

Mitt heltidsjobb är som byråchef, creative director och fotograf på reklambyrån Fri kommunikation AB, där arbetar jag med företag i förändringsfas, för att utveckla och stärka dess varumärke. Vi har medarbetare från halva landet och med vår bas i vårt containerkontor icontainern på Brantevik.

Österlen är min plats på jorden. Här vill jag vara.

VARFÖR JAG GÖR DET

För att jag måste. För att jag inte kan låta bli. För att jag älskar det. Jag vill skapa. Skriver för att förstå mig själv. Delar för att andra kanske kan få förståelse om sig själv. För att väcka tankar. För att tala liv. För att balansera upp i en ytlig värld.

Att vara nyfiken, intresserad och närvarande är självklara ingredienser jag utgår ifrån, oavsett uppdrag. Jag jobbar för att ha kul. För att det utvecklar mig. För att det vässar mig. Jag vill lyfta människor. Lyfta personligheter. Lyfta ögonblicken. Låta saker och ting få ta plats.

Jag driver reklambyrån Fri kommunikation med formgivaren och entreprenören Frida, för att det är sjukt kul och för att hon är min wingwoman. Tillsammans med vårt fantastiska frilansteam underlättar vi för våra kunder, genom att skapa helhet och hjälpa dem att nå ut med sitt budskap.

SOM FRILANSFOTOGRAF

Jag är ett österlenbarn. Stolt att kalla mig det. Som 16-åring flyttade jag från Skillinge för att satsa på drömmen om att jobba med dans och foto. Under hela mitt yrkesliv har jag faktiskt gjort det.

Att som vuxen vända hem till Österlen igen efter 18 år har varit fantastiskt. Alla människor och livsöden som finns här. De fascinerar mig om och om igen. Arbetet som frilansfotograf är varierande och spännande.

Tillsammans med min man Jonathan och våra fyra barn, bor jag på Skillinge, ett fiskeläge på Österlen.

Berättandet pågår ständigt.

SOM BRÖLLOPSFOTOGRAF

Under de senaste åren har jag fått förtroendet att dokumentera många brudpars kärlek under deras fina dag. Österlen är en magisk plats för bröllop men uppdragen tar mig runt i Sverige och ut i Europa.

Jag tar endast ett antal uppdrag per säsong. Brudpar som väljer att anlita mig har berättat att det är bildstilen och den avslappnade känslan under fotograferingen som avgjorde valet av bröllopsfotograf.

Intresserad av att veta mer om hur jag jobbar? Maila mig så tar vi det därifrån.

Utvald medlem i nätverket Sveriges bästa bröllopsfotografer