Talldungen med dess charm. På många olika sätt. Hunden Doris. En sån skön karaktär. Tonerna i hennes päls känns alldeles perfekta för att smälta in med hennes omgivning.

Doris bredvid matte Emma under intervju för Mäklarna Ekströms bostadsmagasin r.o.k i februari i år. Jag och skribenten Johan fick en vacker stund med glittrande snö och solsken genom fönstret. Vi blev bjudna på god kaffe och gårdshotellets egna chokladbräck och ett himmelsk smör på brödbiten. Ja, sötman av att vara frilansfotograf på Österlen.

Den varma stämningen och känslan mellan ägarparet Emma och David ger hela gården sin speciella atmosfär som fler och fler upptäcker. 2016 fick Talldungen gårdshotell Skånska gastronomipriset i kategorin Årets krog och nominerades nyligen i kategorin Årets värdskap 2017. Wow.

Jag stannar upp för att fånga de små enkla miljöbilderna som skapas lite varstans. Kokböckerna i den slitna hyllan, krukväxten i fönstret eller mjukheten i badrummets inredning.

 

 

Utanför fönstret vandrar konferensgästerna ut i naturen efter sin lunch. En av deltagarna har stannat upp i matsalen, eller snarare vardagsrummet, för att dokumentera sin tillvaro. För det vill man, man vill dela med sig och berätta om Talldungen.

Tack för en fin stund hos er Emma och David! Nästa gång jag besöker er är i juni, och då tillsammans med ett nyblivet brudpar som vill förevigas hos er.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *